dinsdag 15 maart 2011

Parkeren op de Waalkade

Aan de voorzitter van de gemeenteraad
van de gemeente Tiel
Postbus 6325
4000 HH Tiel

Datum: Tiel 9 maart 2011
Betreft: parkeren waalkade,schriftelijke vragen aan het college ( ex art.41 RVO)

Geachte voorzitter,

Als gevolg van de door ProTiel recent ontvangen (mondelinge) informatie betreffende ondermeer het juridisch eigendom van Waalkade c.q. ter verificatie van deze informatie, verzoeken wij u - conform het bepaalde in artikel 41 van het Reglement van orde voor de vergaderingen en voor andere werkzaamheden van de gemeenteraad - onderstaande vragen te beantwoorden.

1. Is het juist dat kadastraal perceel nr. D 6056 binnen de gemeente Tiel, beter bekent als Waalkade geen eigendom is van de gemeente Tiel maar eigendom is van de Rijksdienst der Domeinen?

2. Heeft de gemeente Tiel voor het gebruik van dit perceel een gebruiksovereenkomst,een pachtovereenkomst of anderszins met de dienst der Domeinen gesloten, en zo ja, hoeveel is de jaarlijkse vergoeding voor het gebruik?

3. Is het – indien een dergelijke overeenkomst is gesloten - binnen deze overeenkomst toegestaan om op rijkseigendom een gemeentelijke parkeerbelasting in te voeren/te heffen, en zo ja, heeft de dienst der Domeinen hiervoor toestemming gegeven?

4. Is – indien een dergelijke overeenkomst niet is gesloten - sprake van een onrechtmatige (overheids)daad?

5. Zal de invoering van een parkeerbelasting leiden tot een hogere gebruiksvergoeding, en zo ja, hoeveel meer moet er dan worden betaald.

Zolang er geen antwoord is op bovenstaande vragen en/of het niet duidelijk is wat de financiƫle gevolgen zijn voor de gemeente Tiel, geven wij u in overweging de invoering van betaald parkeren op de Waalkade (tijdelijk) stop te zetten.
Tot slot verzoeken wij u onze vragen voor te leggen aan het college.

Namens de fractie van ProTiel


W. Kooijman
Fractievoorzitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten