vrijdag 4 maart 2011

Beeldvormingsavond gemeenteraad Tiel

Om haar informatievoorziening te verbeteren, meer regie te voeren en het contact met de Tielse samenleving te versterken, houdt de Tielse gemeenteraad voortaan maandelijks een openbare beeldvormingsavond. Op woensdag 9 maart staan de onderwerpen veiligheidsbeleid en Lander/WSW op het programma.

Bij het onderwerp veiligheidsbeleid laat de raad zich informeren over de ontwikkelingen op dit beleidsterrein. Er wordt inzicht gegeven in de veranderingen in het politiebestel. De heer Verhoeven, secretaris van het regionaal college, geeft een toelichting op de nieuwe politiewet en transitie naar een andere organisatie. Ook geeft bestuurskundige Pieter Tops geeft zijn kijk op de gemeentelijke regierol en hoe het mogelijk is invloed uit te oefenen op strategische partners als de politie. Tops is lid van het College van Bestuur van de Politieacademie en hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft verschillende studies verricht naar het functioneren en de kwaliteit van het openbaar bestuur. Het thema wordt behandeld van 19.30 tot 20.30 uur.

Onder de noemer 'tijd voor prioriteit' informeert de heer Vogelaar, algemeen directeur van Lander, de raad over de opvang van bezuinigingen WSW per 1 januari 2011. Ook gaat hij in op de wijze waarop de organisatie zich voorbereidt op de aangekondigde invoering van één regeling voor de 'onderkant van de arbeidsmarkt' per 1 januari 2012 en hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt juist nu perspectief kan worden geboden. Het thema wordt behandeld van 21.00 tot 22.00 uur.

In de beeldvormingsavonden wil de gemeenteraad meer informatie krijgen over en zich een beeld vormen van onderwerpen die in de politieke, bestuurlijke en/of maatschappelijke belangstelling staan. Een duidelijk moment voor brede oordeelsvorming en informatievoorziening leidt tot betere oordeelsvorming in de raadscommissies en goede besluitvorming in de raadsvergaderingen. De beeldvormingsavonden zijn, net als de commissievergaderingen en raadsvergaderingen openbaar. Belangstellenden zijn dan ook van harte welkom. Het is mogelijk om beide thema's te volgen, maar het staat ook vrij om één van de twee te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten