vrijdag 4 maart 2011

Tijdelijke uitbreiding fietsenrekken binnenstad

Overal in het centrum worden fietsen gestald, ook buiten de daarvoor bedoelde rekken. Voor veel ondernemers is dit een doorn in het oog. Het geeft een rommelige indruk en daarnaast kan de veiligheid in gevaar komen. Om dit probleem aan te pakken, plaatst de gemeente, in overleg met de ondernemers, op diverse plekken in het centrum tijdelijk extra fietsenrekken.

Experiment
Tijdens wijkschouwen van Tiel-Centrum in 2009 en 2010 hebben ondernemers aandacht gevraagd voor het fietsparkeren in de binnenstad. Het plaatsen van de extra fietsenrekken is een experiment. Het is een kostbare aangelegenheid. Daarnaast moet uit de dagelijkse praktijk blijken hoe het gebruik van deze extra voorzieningen is. Om deze redenen is in overleg met Hart van Tiel besloten om op diverse locaties in de binnenstad tijdelijke extra fietsenrekken te realiseren.

Bij succes worden de fietsenrekken definitief. Mocht blijken dat het gebruik plaatselijk tegenvalt, dan wordt er naar alternatieven gezocht. Het uiteindelijke doel is de bereikbaarheid naar de winkels toe te verbeteren, waarbij fietsers hun fiets wel dicht bij de winkels kunnen plaatsen, maar tegelijkertijd de overlast van het fietsparkeren wordt beperkt.

Locaties
De locaties waar de tijdelijke fietsvoorzieningen worden gerealiseerd zijn in overleg met Hart van Tiel en de hulpdiensten tot stand gekomen. Het betreft locaties rondom de Markt, Vleesstraat, Kerkstraat, Hof van Arkel en Chassestraat.

(Bron: Gemeente Tiel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten