woensdag 13 april 2011

Beeldvormingsavond 13 april 2011

Om haar informatievoorziening te verbeteren, meer regie te voeren en het contact met de Tielse samenleving te versterken, organiseert de Tielse gemeenteraad maandelijks een openbare beeldvormingsavond. Tijdens de derde beeldvormingsavond op woensdag 13 april staan de Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo) en cameratoezicht op het programma. Beide thema's komen tweemaal aan bod, ronde 1 is van 19.30 – 20.30 uur en ronde 2 is van 21.00 – 22.00 uur.

Wet maatschappelijke ontwikkeling
De Wmo, wat zijn de doelen en prestatievelden? Onder leiding van wethouder Driessen is er een presentatie en discussie over deze doelen en prestatievelden, de Wmo benchmark 2009 en doorkijk naar 2010 en de Wmo kanteling; op weg naar de civil society. De presentaties worden verzorgd door mevrouw Kroesbergen en mevrouw Van den Burg beide werkzaam bij SGBO, onderdeel van BMC. De bijeenkomst wordt gehouden in de trouwzaal (Ambtmanshuis, Ambtmanstraat 17).

Cameratoezicht: nut of noodzaak?
Dit onderwerp komt aan de orde in de raadszaal van het stadhuis (ingang: Ambtmanstraat 13) en staat onder leiding van de heer Van Keken, programmacoördinator veiligheid gemeente Tiel, met medewerking van Stichting Criminee. Aan de orde komt:
• Verandering in de wet; Wet bescherming op Persoonsgegevens is overgegaan naar Wet Politiegegevens.
• Moet cameratoezicht onderdeel zijn van totaalpakket aan maatregelen?
• Wie mag beslissen over cameratoezicht?
• Inzet heel divers: bedrijventerreinen, winkelcentra, hangplekken, evenementen, delictsplaatsen (drugshandel), milieuhandhaving, evenementen, parkeerbeheer e.d.
• Welke vorm is het meest en minst succesvol.
• Welke mogelijkheden zijn er op gebied van cameratechnieken?

De beeldvormingsavonden zijn, net als de commissie- en raadsvergaderingen openbaar. Belangstellenden zijn dan ook van harte welkom. U kunt beide thema's volgen, maar bent ook vrij om één van de twee te bezoeken, gedurende de eerste of tweede ronde. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten