woensdag 29 september 2010

Entree Tiel-West kan beter

D66 vraagt in een motie om het bestemmingsplan Bergakker zo te wijzigen dat bij het vrijkomen van bedrijfsterrein die ruimte beschikbaar komt voor wonen.

In zijn toelichting zegt fractievoorzitter Geertjan Spekman dat er nu nauwelijks mogelijkheden zijn om woningen te bouwen door de aanwezigheid van transportbedrijven. De intentie van de motie is dat de gemeente moet bevorderen dat bij het vrijkomen van ruimte, die moet worden gebruikt voor woningbouw. De andere partijen zijn het wel eens over de stelling dat deze entree van Tiel er niet fraai uitziet.
ProTiel vindt dit nog niet te regelen via motie en krijgt steun van Ad Blok (ChristenUnie): ,,Deze motie is te algemeen, die discussie moet in de raadscommissie gevoerd worden."
Pieter van den Burg (PvdB) steunt de motie: ,,Je moet hier dan rekening mee houden als de situatie zich voordoet", meent hij. GroenLinks steunt de intentie van de motie.
Wethouder Corry van Rhee - Oud Ammerveld zegt dat de motie past in het beeld van het college. ,,Het is nu geen fraaie entree van Tiel en uitbreiding van bedrijvigheid is daar niet gewenst." Zij laat weten de motie te willen overnemen waarmee de gemeenteraad, met uitzondering van ProTiel en CU, akkoord gaat.

(Bron: StadTiel.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten