woensdag 29 september 2010

Eindelijk discotheek in Tiel

Met een nieuw bestemmingsplan Tiel-Oost - Hotel Tiel wil de gemeente een snelle start van de verbouw en nieuwbouw mogelijk maken. In het aangepaste bestemmingsplan wordt niet alleen de uitbreiding van het hotel mogelijk gemaakt maar worden ook een aantal activiteiten gelegaliseerd.

Voorzieningen als zwembad en fitnessruimte worden al jarenlang niet alleen door hotelgasten gebruikt en passen daarom niet in de geldende bestemming. In het plan dat nu voorligt wordt dat gebruik toegestaan en daarbij komt dan nog dat Van der Valk ook een casino en een discotheek mag inrichten.
Belangrijk voor Tiel
Het college vindt deze versnelde aanpassing van het bestemmingsplan in het belang van de stad. ,,Indien uitbreiding op de huidige locatie niet kan, wordt overwogen een andere plek te zoeken", stelt het college. De gemeente wil uiteraard Hotel Tiel behouden ,,Dit is een belangrijke voorziening voor de stad en regio, waar behoefte is aan meer hotelkamers, en is bovendien belangrijk voor de werkgelegenheid." De plannen van Van der Valk passen goed in het beleid van de gemeente. De behoefte aan een discotheek is al in de cultuurnota benoemd, aansprekende hoogbouw bij deze entree van Tiel past helemaal in de hoogbouwvisie. Het plan ligt nu ter visie en daarna moet ook de politiek zich nog uitspreken nadat de overeenkomst tussen Van der Valk en gemeente is ondertekend. Dat gaat dan over zaken als planschaderisico en grondoverdracht.

(Bron: StadTiel.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten