maandag 27 september 2010

Discussie over corsoweekend

Het evenementenweekend met Fruitcorso en Appelpop was een groter succes dan ooit maar er is wel behoefte aan een discussie en evaluatie. Burgemeester Steven de Vreeze kijkt, net als de enorme aantallen bezoekers, terug op een bijzonder geslaagd feest.


,,Maar naast al die positieve geluiden is er ook reden om kritisch terug te kijken", geeft de burgemeester aan. Hij wil dan ook nog dit najaar een brede discussie met inbreng van inwoners, ondernemers, horeca en politiek. Alle betrokkenen, en dus ook de gemeenteraad, worden opgeroepen om aandachtspunten in te brengen. ,,Wij willen graag een evaluatie in goede dialoog met iedereen", zegt hij. Met name de winkeliers en horecaondernemers hebben moeite met een nog groter Appelpop waarbij parkeren aan de Waal twee weken niet mogelijk is. Dat kost omzet, merken zij. Discussiepunten zijn verder de afsluiting van de Waterpoort en de vroege sluiting van de terrassen op het Plein, het afsluiten van een groot deel van de stad voor autoverkeer en de problemen met de organisatie rond de transferia.
Noodverordening
Op zaterdag 11 september is een noodverordening van kracht geweest die door de gemeenteraad woensdag is bekrachtigd. Er waren wel vragen van GroenLinks en VVD over de aanleiding van die maatregel. De burgemeester zei daarover dat er wel een vermoeden bestond dat de openbare orde zou kunnen worden verstoord. ,,Maar die aanwijzingen waren niet zo concreet als vorig jaar." Een dergelijke verordening houdt in dat politie en beveiligers in het aangewezen gebied verdachte personen kunnen fouilleren en hun spullen mogen doorzoeken. ,,Maar er is nauwelijks gebruik van gemaakt."

(Bron: StadTiel.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten