woensdag 12 oktober 2011

Leers dwingen hier op terug te komen

12 okt 2011
Een bus vol Tielenaren vertrok gisteren naar Den Haag om daar ruim 3000 handtekeningen naar minister Leers te brengen.

Alle 3040 handtekeningen werden gezet om een definitief verblijf van de Syrische familie Al Ahmed in Tiel af te dwingen. Een afgevaardigde van minister Leers zou de groep en de meegebrachte signaturen ontvangen op het ministerie. De Zakengids peilde vooraf de stemming.

‘Volledig geïntegreerd’

Ook wethouder Ruud Vermeulen stapte in de bus. Hij is blij dat inwoners van Tiel hun betrokkenheid bij (de situatie van) het gezin tonen: “De familie Al Ahmed is een warm gezin. Ze zijn volledig geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Het is dan ook niet voor niets dat Tielenaren en de gemeente zich zo voor hen inzetten.”

Alle partijen mee
Met de trip naar Den Haag willen raadsleden - bijna alle politieke partijen gaan mee -, leden van het actiecomité en andere betrokkenen opnieuw aandacht vragen voor de ‘schrijnende’ sitatie van de familie Al Ahmed. “Met dit aantal handtekeningen laat je zien dat deze kwestie zich niet alleen beperkt tot ‘een feestje van de raad en het college’. Tielenaren staan achter dit gezin. We overhandigen vanmiddag ook een dossier dat we hebben bijgehouden met daarin alle procedures en alle correspondentie omtrent het gezin. Het is een overzicht van alles wat er rond hen speelt. Daarmee hoop ik dat we de minister kunnen dwingen om hierop terug te komen,” zegt Vermeulen.

‘Minister kent dossier niet’
Tot nog toe is wethouder Vermeulen niet gecharmeerd van het optreden van Leers. “In mei hebben wij als college een brief gestuurd aan de minister. Daar kwam deze week een antwoord op. Net als bij de brief die de CDA-fractie stuurde. Wat ik heel erg schrijnend vind, is dat de minister in zijn brief stelt dat hij het dossier van de familie nauwkeurig heeft bekeken. Twee alinea’s later ontkracht hij dat door zijn advies om de familie naar Ter Apel te sturen. Daar zijn ze al geweest en dat is nu een gepasseerd station. Deze manier van doen is toch onmenselijk? Dit gezin krijgt steeds weer een strohalm, maar Leers wil geen echte uitspraken doen.”

‘Gezin kan niet terug’
Vermeulen: “Er wordt verschrikkelijk met dit gezin gesold en dat maakt mij woest en verdrietig tegelijk. Minister Leers blijft het vertrekmoratorium (uitstel van een gedwongen vertrek uit Nederland, red.) verlengen vanwege de onrust in Syrië, maar hoe lang wil hij dat nog volhouden? Wie zich een beetje verdiept in de Syrische problematiek, weet dat dit gezin nooit meer terug kan.”

(Bron: de Zakengids Tiel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten