vrijdag 22 april 2011

Open Brief aan wethouder Driessen

Aan de heer Henk A.Driessen,

Wethouder van de Gemeente Tiel..

In de Nieuwsbrief voor werk, inkomen en zorg schrijft U een hoofdartikel met als titel

” Nederland is van slag”.

Die titel zou boven krantenartikelen kunnen staan als de vrijwilligers en mantelzorgers hun werk zouden neerleggen.


Geachte heer Driessen,

Het zou toch niet moeten kunnen, dat wij hier in Nederland zorg krijgen van vrijwilligers en mantelzorgers. Nederland was al van slag toen zij in de zorg werden geïntroduceerd. Zorg moet gegeven worden door professionals.

Maar u heeft wel gelijk, dat Nederland van slag is, want nu wordt er gesproken om krachten, die niet de juiste opleiding genoten hebben om verpleegkundige hulp te verlenen, toch verantwoordelijk werk te laten verrichten. Bv. de verzorgster, die ’s morgens de patiënt komt wassen, gaan ze leren insuline te spuiten en de katheters schoon te maken en aan te brengen.

Ik ben van mening, dat dit een zorgwekkende ontwikkeling is.

Nog even en de vrijwilligers en mantelzorgers moeten dat overnemen.

Natuurlijk heb ik ook waardering voor de vele vrijwilligers. Maar die vrijwilligheid zou beperkt moeten blijven tot vrijwilligers, die bezoeken brengen aan eenzame mensen, in de sportbegeleiding van jonge mensen, in de vele verenigingen en bij evenementen enz.

Dat Nederland van slag is, blijkt ook aan het taalgebruik. Uw partijgenoot de heer Hein Donner zegt al bij voorbaat, bij het uitvaardigen van de bezuinigingen voor de provincies van € 300 miljoen per jaar, dat in Gelderland de “pleuris” uit zal breken, als ze horen, dat zij, omdat zij het financieel zo goed gedaan hebben, 80 miljoen daarvan in moeten leveren.

En inderdaad de nog zittende gedeputeerde, de heer Peters, ook een CDA’er, roept dat de in Gelderland de “pleuris” is uitgebroken. Dat noem ik ook van slag zijn, zeker als men jaren de bevolking overspoeld heeft met hun geschreeuw over Normen en Waarden.

En dit is dan maar een enkel voorbeeld van de verloedering in ons land door voorbeeldfunctionarissen, wat politici moeten zijn.


Afzender:

jan f.groenhuijzen,

lid ProTiel.

Tiel, 18 april 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten