zaterdag 18 december 2010

Gemeenteraad Tiel stemt over Wesluidensepoort

Met alleen de stemmen van ProTiel tegen zette de gemeenteraad deze week het sein voor de Westluidense Poort op groen. Opnieuw was er veel lof voor de plannen, die de stad maar ook het culturele leven voor de regio een belangrijke impuls moeten geven.
Het plan kost de gemeente de komende veertig jaar op basis van zorgvuldige prognoses 350.000 euro per jaar. Na de verdere uitwerking en aanbesteding weten we wat de feitelijke kosten zullen zijn. Tot de gunning blijven de onderliggende berekeningen geheim. Uit de reacties van de fracties bleek echter dat de politiek er vertrouwen in heeft dat de berekeningen realistisch zijn. ProTiel deed eigen onderzoek naar de bouwkosten van ondergrondse parkeergarages bij andere gemeenten. De fractie concludeerde dat de financiƫle aannames in Tiel veel te optimistisch waren. De partij verwacht forse overschrijdingen.
Het raadsdebat ging anders vooral tussen ProTiel en de overige fracties. Het was een herhaling van eerder gewisselde argumenten. ProTiel staat sympathiek tegenover de plannen, maar vindt dat ze nu niet uitgevoerd moeten worden. “Eerst Passewaaij afmaken, dan kunnen we over tien jaar uit de opbrengsten daarvan de Westluidense Poort financieren.” Dat daarmee een miljoenensubsidie van de provincie teruggegeven moet worden en 1,3 miljoen aan ontwikkeling- en voorbereidingskosten weggegooid worden, deert de partij niet.

(Bron: de Zakengids)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten