vrijdag 31 december 2010

Advertentie ProTiel n.a.v. Westluidensepoort

De niet aflatende beweringen van andere politieke partijen in de gemeenteraad van Tiel tijdens de verkiezingen en nu weer in de laatst gehouden vergadering van de Raad op 15 december jl., dat ProTiel tegen de bouw van de parkeergarage en het cultuurkwartier Westluidense Poort zou zijn, dwingen ons er toe via deze advertentie de inwoners van onze stad op de hoogte te brengen van ons ingenomen standpunt in deze.
Onze partij vindt het een mooi ontwerp, maar vindt het op dit moment en op basis van nog niet bekende gegevens nu een beslissing te nemen over een zo omvangrijk project niet verantwoord.
Als bewoner weet u uit publicaties, dat de gemeente vanaf 2014 € 340.000,= per jaar te kort komt op de exploitatie en dat 40 jaren lang !
Wij denken, dat genoemd bedrag aanzienlijk hoger zal komen te liggen.
Een beslissing op drijfzand nemen vinden wij onverantwoordelijk.
Daarnaast krijgen we met grote landelijke bezuinigingen te maken,voor de gemeente Tiel ongeveer € 1.000.000 per jaar. Daar bovenop komt vanaf 2015 nog een strop van € 900.000,= per jaar, die de gemeente Tiel dient op te vangen en betreffen gelden voor jonggehandicapten. Er zal dus dekking gezocht moeten worden voor ruim 2,2 miljoen euro.
Wij vinden, dat er eerst gespaard dient te worden. Dat kunnen we doen met het afbouwen van Passewaay, dat elk jaar ca. 2 miljoen kan opbrengen. Met het gespaarde geld kunnen we het project Westluidensepoort realiseren.
Nu bouwen brengt teveel risico’s met zich mee. ProTiel wil niet toekomstige generaties en de gemeente Tiel opzadelen met onverantwoordelijke lasten tot in de verre toekomst.
O=o=o=o=o=o=o=o=o=o=o=O
Van deze gelegenheid maakt ProTiel gebruik, al de inwoners en ondernemers van
onze mooie gemeente Tiel
een gelukkig en gezond 2011 te wensen
O=o=o=o=o=o=o=o=o=o=o=O

Geen opmerkingen:

Een reactie posten