dinsdag 9 maart 2010

ProTiel toch de juiste keuze.

In de Raadsvergadering van januari jl. werd een besluit (advies) over het besturingsmodel AVRI genomen. Doorgaan als een verzakelijkte AVRI of als een zelfstandige Gemeenschappelijke Regeling.

De Raad met uitzondering van ProTiel gaf de voorkeur aan het model AVRI als zelfstandige Gemeenschappelijke Regeling. ProTiel koos onderbouwd op basis van kosten, toekomst en besturing voor de verzakelijkte AVRI

Het voorstel om tot een besluit te komen, heeft een lange voorgeschiedenis en heeft de regio al veel geld gekost. Al die tijd heeft ProTiel volgehouden niets te zien in een zelfstandige AVRI. Ook het Georganiseerd Overleg (personeelsgeleding) van de AVRI is deze mening toegedaan.

ProTiel raadslid Lammert Dijkstra heeft dat standpunt in de vergadering van januari nogmaals op een duidelijke wijze benadrukt, ook al vond de fractie van D66 zijn betoog stroperig.

Zo stroperig bleek het niet te zijn, want het Algemeen Bestuur van Regio Rivierenland van alle negen gemeenten in de regio heeft op 15 februari 2010 in al haar wijsheid met een overgrote meerderheid gekozen voor het besturingsmodel AVRI verzakelijkte Gemeenschappelijke Regeling.

Een keuze waar ProTiel zeer tevreden mee is. Daarbij nog in ogenschouw genomen, dat deze regeling ook zeer werkbaar wordt en de minste extra kosten met zich meebrengt voor de inwoners van de regiogemeenten.

Jan F. Groenhuijzen,

Raadslid ProTiel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten