zondag 7 maart 2010

ProTiel blijft zich voor de inwoners van Tiel inzetten in de volgende raadsperiode

‘Tien voor Tiel’
10 speerpunten uit het verkiezingsprogramma 2010 -2014

• Inwoners centraal stellen; stadhuis in dienst van bevolking.
De gemeente is er voor de inwoners en niet andersom. Inwoners dienen serieus genomen te worden en mogen meepraten over zaken, die ons allen aangaan. Vragen van inwoners en bedrijven, alsmede aanvragen van vergunningen, moeten op tijd en op een correcte manier behandeld worden en dienen vanuit een positieve grondhouding benaderd te worden.

• Aantrekkelijkheid van de binnenstad vergroten en instandhouding van de historische gebouwen.
De aantrekkelijkheid van historische gebouwen en objecten vergroten en de historische betekenis onder de aandacht brengen (toerisme).

• Meer betaalbare huur- en koopwoningen voor ouderen en starters.
Goed wonen is een recht voor iedereen. Dat betekent voldoende betaalbare (koop) woningen voor starters; betaalbare huurwoningen voor senioren en voor mensen met een beperking. Ook de bouw van woningen in de dorpen verdient de hoogste aandacht om de leefbaarheid te behouden.

• Stop agressie en geweld. Overal !
Iedere bewoner moet zich prettig voelen in onze gemeente, maar veiligheid maken we samen. We moeten elkaar er op kunnen wijzen hetgeen we niet goed doen. Prettig voelen heeft ook te maken met een schone leefomgeving. Bestrijding van zwerfvuil en het tegengaan van ongewenste en zonder toestemming aangebrachte graffiti is in ons aller belang.

• Ondersteuning verenigingsleven.
Het verenigingsleven in het algemeen en de amateurkunst in het bijzonder verdienen meer geldelijke ondersteuning. Inwoners met een laag inkomen moeten de gelegenheid krijgen om tegen geringe kosten deel te nemen aan activiteiten van verenigingen door middel van een sport- en cultuurpas.

• Voldoende ontmoetingsplaatsen voor jongeren met een leeftijd vanaf 12 jaar.
In alle wijken en dorpen moeten voldoende ontmoetingsplaatsen komen voor deze groep jongeren. De sluiting van de Papesteeg had niet mogen plaatsvinden, zolang er geen alternatief voorhanden was! Initiatieven voor de komst van een disco worden door ProTiel ondersteund.

• Voorkomen achterstallig onderhoud van zowel wegen als school- en sportgebouwen.
Voldoende financiële middelen voor de meerjarige onderhoudbudgetten. (Sport)accommodaties moeten versneld in een acceptabele staat van dienst worden gebracht en voor iedereen, met of zonder handicap, goed toegankelijk zijn.

• Multifunctioneel wijk- en gezondheidscentrum.
In Passewaaij moet zo snel mogelijk een multifunctioneel wijk- en gezondheidscentrum worden gerealiseerd met voldoende sportmogelijkheden voor scholen en verenigingen.

• Financiën (1).
De gemeente dient zuinig om te gaan met ons belastinggeld. Wij denken, dat er op de kosten van het ambtelijk apparaat, de adviesbureaus en de uitvoering van projecten te bezuinigen is.

• Financiën (2)
De nieuwe raad moet zich afvragen of de gestelde ambities binnen de huidige omstandigheden moeten worden herzien. Wij zijn van mening om nu alleen die zaken op te pakken c.q. voort te zetten die vanuit maatschappelijk oogpunt en veiligheid noodzakelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten