vrijdag 4 november 2011

De heer Ir. H. (Hans) Beenakker nieuwe burgemeester gemeente Tiel



De gemeenteraad van Tiel heeft op 2 november unaniem besloten de heer Ir. Hans Beenakker voor te dragen als nieuwe burgemeester van Tiel bij de Minister van Binnenlandse Zaken. De vertrouwenscommissie is van mening dat de heer Beenakker een enthousiaste, gedreven en energieke man is die zeer goed aansluit bij de door de raad vastgestelde profielschets.

De heer Beenakker is creatief en vernieuwend en zoekt het contact met de mensen in de stad. Hij vindt het belangrijk om de sterke kanten in mensen naar boven te laten komen. Op deze wijze inspireert en bindt hij.
Zijn analytische kwaliteiten helpen hem bij het rolbewust zijn, van zijn eigen rol én die van anderen. De vertrouwenscommissie verwacht daarom ook dat de heer Beenakker in staat is om een stimulerende en coachende rol te vervullen.
Zijn kennis en ervaring komen van pas bij het leggen van een verbinding tussen de stad en het landelijk gebied. Hij zal daarbij zoeken naar dwarsverbanden en gemeenschappelijke belangen.

Privé en werk
De heer Beenakker is 45 jaar, gehuwd en heeft twee dochters (14 en 9) en een zoon (11). Hij is geboren in Ede en groeide op in Tiel. Na de middelbare school studeerde hij agrarische economie, afstudeerrichting landbouwpolitiek en recht, aan de universiteit in Wageningen.

Vanaf september 2004 is de heer Beenakker burgemeester van de Brabantse gemeente Asten.
In de periode 1999-september 2004 was hij wethouder (VVD) in de gemeente Voorburg en na de gemeentelijke herindeling van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hij beheerde daar ondermeer de portefeuilles verkeer en vervoer, economische zaken, cultuur, jeugdzaken en coördinatie handhaving.
In de periode 1998-1999 was de heer Beenakker lid van de gemeenteraad van Voorburg.
In de jaren daarvoor was hij in een aantal functies werkzaam op het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Benoeming begin 2012 verwacht
De aanbeveling van de raad wordt gezonden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Minister volgt in beginsel de aanbeveling van de raad. De verwachting is dat begin 2012 de nieuwe burgemeester van Tiel benoemd kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten