donderdag 11 november 2010

Let op: aanbieden energiecontracten niet namens gemeente

Er zijn meldingen ontvangen van inwoners van Tiel dat er medewerkers van Eneco aan de deur zijn gekomen voor het slijten van energiecontracten. Ze zeggen hierbij onder andere dat ze namens de gemeente Tiel komen. Dit is onjuist, wij als gemeente verbinden onze naam niet aan dit soort huis aan huis verkoop praktijken. Eneco heeft inmiddels bevestigd dat zij in Tiel actief zijn en heeft beloofd hun medewerkers aan te spreken op het feit dat zij onze naam onterecht gebruiken.

Het zou uitermate vervelend zijn als mensen op basis van deze onjuiste informatie voor een contract tekenen in de veronderstelling dat het door de gemeente wordt gesteund en daardoor betrouwbaar is. De gemeente Tiel is op geen enkele wijze bij deze verkoop praktijken betrokken en het is verstandig is om altijd om een legitimatiebewijs te vragen.

Overigens doet Eneco, afgezien van het gebruik van de naam van de gemeente Tiel en hun kennelijk nogal intimiderende handelswijze, niets illegaals: in de APV is opgenomen dat venten aan de deur vergunningsvrij is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten