woensdag 4 mei 2011

Flipje zoekt burgemeester

Tiel is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Onze huidige burgemeester De Vreeze heeft onlangs aangegeven per 1 januari 2012 te vertrekken. Voor de benoemings-procedure moet een profielschets opgesteld worden. Hierbij krijgen inwoners ook de mogelijkheid te reageren.

Omdat een burgemeestersbenoeming een langdurig proces is en de raad graag voor 1 januari 2012 een nieuwe burgemeester heeft, maakt de voorbereidingscommissie grote snelheid bij het opstellen van een profielschets. Daarbij speelt ook nog mee dat de provincie het al druk heeft met andere burgemeestersprocedures. In de profielschets beschrijft de gemeenteraad wat voor gemeente Tiel is, hoe Tiel zich ontwikkelt en welke doorgroeimogelijkheden voor Tiel benut kunnen worden. Ook is van groot belang dat Tiel als centrumgemeente in de regio Rivierenland ligt en daarmee nauwe relaties heeft. Vervolgens wordt in de profielschets aangegeven wat voor burgemeester het beste bij Tiel in de regio past (bestuursstijl en competenties).

Vaststellen profielschets
Het vaststellen van deze profielschets gebeurt in een openbare raadsvergadering op 18 mei 2011 in aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin. Belangstellenden zijn van harte welkom, de vergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal (ingang: Ambtmanstraat 13).

Mening
De voorbereidingscommissie wil de inwoners, ondanks de krappe tijd die beschikbaar is met daarin ook nog een schoolvakantie, een mogelijkheid geven om aan te geven of zij het eens zijn met de eerste ruwe omschrijving. De voorbereidingscommissie heeft enkele, nog zeer prille, gedachten over een nieuwe burgemeester. De commissie acht het voor de nieuwe vrouw of man in eerste instantie van belang dat zij of hij:
 Burgemeester is van 'Tiel in de regio Rivierenland' en uitdraagt dat Tiel haar rol als centrumstad serieus neemt. Dit betekent ook oog hebben voor de belangen van de regio;
 de ambitie heeft en kansen grijpt om mee te werken aan ruimtelijke en economische ontwikkelingen in en voor Tiel;
 in het stadhuis mensen verbindt en de kwaliteit van het bestuur (college en raad) bewaakt en bevordert;
 met beide benen midden in de Tielse gemeenschap staat, daarin de verschillen kent en mensen verbindt. Hij of zij is er voor alle Tielenaren.

Is de voorbereidingscommissie hiermee op de goede weg of zijn er nog andere accenten te geven? Dat is de vraag die wij aan de inwoners stellen.

0 ja
0 nee
0 welke accenten zouden moeten worden toegevoegd………………..

U kunt tot en met 9 mei a.s. uiterlijk 12.00 uur reageren in de richting van de griffier op het volgende mailadres: wwesterholt@tiel.nl.

Noot voor de redactie: Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de griffier, de heer J.W. Westerholt, telefonisch bereikbaar onder nummer 06 18304970 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten